Κώμη Τήνου

Κάτι περισσότερο από απλές Κυκλάδες

Το URSA MAJOR, βρίσκεται εντός του παραδοσιακού χωριού Κώμη

Η Κώμη είναι το κοντινότερο χωριό στην παραλία Κολυμπήθρα και το μεγαλύτερο από τα καθολικά χωριά των Κάτω Μερών. Απέχει από την Χώρα και το λιμάνι της Τήνου περίπου 11 χιλιόμετρα σε απόσταση και 12 λεπτά το μέγιστο, σε χρόνο.

Χαρακτηριστικό του χωριού είναι ότι απέχει περίπου την ίδια απόσταση και χρόνο από σχεδόν όλα τα σημεία του νησιού.

Έχοντας ως ορμητήριο το URSA MAJOR μπορεί κανείς να επισκεφθεί τον Πύργο και τον Πάνορμο, να δει την Καρδιανή και τα Υστέρνια στα Έξω Μέρη, μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση στα Πάνω Μέρη στα χωριά Φαλατάδο και Στενή και το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας, να επισκεφθεί τα «βολια», τους στρόγγυλους βράχους στον Βώλαξ σε 5 λεπτά και να δει το κάστρο του Ξώμπουργου σε 7 λεπτά.

Απόλαυση ενώ είστε στο απόλυτο κέντρο του νησιού…

απολαύστε το καλοκαιρινό όνειρο σας, στην Κώμη με υπέροχη διαμονή, εξαιρετικό φαγητό και γλυκά, ονειρικές εικόνες, δροσερές βουτιές στην Κολυμπήθρα και βραδινές βόλτες στα μυρωδάτα σοκάκια.

Το χωριό Κώμη

Στο χωριό πλέον μπορεί να βρει κάποιος, εξαιρετικούς χώρους εστίασης και ποτού καθώς και κοσμοπολίτικη ζωή. Αν πάλι επιθυμεί μια επίσκεψη στην Χώρα, τότε σε 12 λεπτά μπορεί να απολαμβάνει μια επίσκεψη στην παραλία της.

Στην περιοχή ανήκει η διάσημη παραλία Κολυμπήθρα όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει μια υπέροχη κολυμβητική εμπειρία αλλά και έντονη διασκέδαση στα beach bars.
Η αναβάθμιση της νυχτερινής ζωής στα χωριά των Κάτω Μερών με ναυαρχίδα την Κώμη θα σας αφήσει χώρο για ξέγνοιαστες διακοπές περιπλανώμενοι μέσα στα σοκάκια χωρίς να έχετε την ανάγκη της μετακίνησης και απολαμβάνοντας τα τοπικά κρασιά και ρακί, συνοδεύοντας με τυράκια και σίγλινα στο Ursa Major.

Το χωριό είναι φιλικό για όλες τις ηλικίες αλλά και για παιδιά και ποδηλασία μιας και ο κεντρικός πεζόδρομος που διασχίζει την Κώμη είναι βατός και μεγάλος.

Η Κώμη φημίζεται για την γιορτή την αγκινάρας και το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη, φημίζεται για την παραγωγή πατάτας και λαχανικών. Στο χωριό υπάρχουν εργαστήρια παραδοσιακών τροφίμων και γλυκών, ενώ μπορείτε να απολαύσετε και ιταλικό φαγητό στο deck του Dux De Brunch του Ursa Major.

Κώμη

Η Κώμη είναι ο ομφαλός της Τήνου. Παραδοσιακό χωριό με σοκάκια, στενά και πηγές που θα εντυπωσιάσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό λάτρη των Κυκλάδων.

Το χωριό της Κολυμπήθρας και του λιβαδιού, αποτελεί το πέρασμα σχεδόν όλων των επισκεπτών του νησιού. Με όμορφα σπίτια και καθολικούς ναούς, με εκπληκτικά all day bars όπως το Dux De Rum ή εστιατόρια όπως το Santa Caper, τα οποία θα αφήσουν πλήρως ικανοποιημένους του αισθητήρες ευχαρίστησης σας!

Η Κληρονομιά Μας

Το URSA MAJOR στεγάζεται στο παλαιότερο κτήριο του νησιού και της Τήνου. Το παλιό αρχοντικό που ομορφαίνει το χωριό για πάνω από δύο αιώνες. Πόσες γλυκιές αναμνήσεις ζουν εκεί, πόσοι μύθοι έχουν δημιουργηθεί και πόσους θα δημιουργήσει ακόμη μαζί με εσάς…

Ursa Major Suites Tinos logo

Τα αρώματα από τους κήπους και τα καταστήματα της πλατείας του Αγίου Ιωάννη μπορούν να κάνουν τον χρόνο να παγώσει σε μια ματιά, αποτυπώνοντας σαν σε μια φωτογραφία το πενταπόσταγμα της ζωής. Ελληνικό καλοκαίρι, Ελληνικό νησί, αυθεντική παράδοση, Τήνος, Κώμη!