Κάτι περισσότερο από απλές Κυκλάδες

Το URSA MAJOR, βρίσκεται εντός του παραδοσιακού χωριού Κώμη

 

Η Κώμη είναι το κοντινότερο χωριό στην παραλία Κολυμπήθρα και το μεγαλύτερο από τα καθολικά χωριά των Κάτω Μερών. Απέχει από την Χώρα και το λιμάνι της Τήνου περίπου 11 χιλιόμετρα σε απόσταση και 12 λεπτά το μέγιστο, σε χρόνο.

Απόλαυση ενώ είστε στο απόλυτο
κέντρο του νησιού

Χαρακτηριστικό του χωριού είναι ότι απέχει περίπου την ίδια απόσταση και χρόνο από σχεδόν όλα τα σημεία του νησιού. Έχοντας ως ορμητήριο το URSA MAJOR μπορεί κανείς να επισκεφθεί τον Πύργο και τον Πάνορμο, να δει την Καρδιανή και τα Υστέρνια στα Έξω Μέρη, μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση στα Πάνω Μέρη  στα χωριά Φαλατάδο και Στενή και το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας, να επισκεφθεί τα «βολια», τους στρόγγυλους βράχους στον Βώλαξ σε 5 λεπτά και να δει το κάστρο του Ξώμπουργου σε 7 λεπτά.

Στο χωριό πλέον μπορεί να βρει κάποιος, εξαιρετικούς χώρους εστίασης και ποτού καθώς και κοσμοπολίτικη ζωή. Αν πάλι επιθυμεί μια επίσκεψη στην Χώρα, τότε σε 12 λεπτά μπορεί να απολαμβάνει μια επίσκεψη στην παραλία της.

Στην περιοχή ανήκει η διάσημη παραλία Κολυμπήθρα όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει μια υπέροχη κολυμβητική εμπειρία αλλά και έντονη διασκέδαση στα beach bar. Η αναβάθμιση της νυχτερινής ζωής στα χωριά των Κάτω Μερών με ναυαρχίδα την Κώμη θα σας αφήσει χώρο για ξέγνοιαστες διακοπές περιπλανώμενοι μέσα στα σοκάκια χωρίς να έχετε την ανάγκη τα μετακίνησης και απολαμβάνοντας τα τοπικά κρασιά και ρακί, συνοδεύοντας με τυράκια και σίγλινα!

ΚΩΜΗ

Η Κώμη είναι ο ομφαλός της Τήνου. Παραδοσιακό χωριό με σοκάκια, στενά κα πηγές που θα εντυπωσιάσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό λάτρη των Κυκλάδων.

Το χωριό της Κολυμπήθρας κα του λιβαδιού, αποτελεί το πέρασμα σχεδόν όλων των επισκεπτών του νησιού. Με όμορφα σπίτια και καθολικούς ναούς, με εκπληκτικά all day bars ή μεζεδοπωλεία που θα αφήσουν πλήρως ικανοποιημένους του αισθητήρες ευχαρίστησης σας!

Τα αρώματα από τους κήπους και τα καταστήματα της πλατείας του Αγίου Ιωάννη μπορούν να κάνουν τον χρόνο να παγώσει σε μια ματιά, αποτυπώνοντας σαν σε μια φωτογραφία το πενταπόσταγμα της ζωής. Ελληνικό καλοκαίρι, Ελληνικό νησί, αυθεντική παράδοση, Τήνος, Κώμη!

Η κληρονομιά μας

Το URSA MAJOR στεγάζεται στο παλαιότερο κτήριο του νησιού και της Τήνου. Το παλιό αρχοντικό που ομορφαίνει το χωριό για πάνω από δύο αιώνες. Πόσες γλυκιές αναμνήσεις ζουν εκεί, πόσοι μύθοι έχουν δημιουργηθεί και πόσους θα δημιουργήσει ακόμη μαζί με εσάς…

Η Κώμη φημίζεται για την γιορτή την αγκινάρας και το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη, φημίζεται για την παραγωγή πατάτας και λαχανικών. Στο χωριό υπάρχουν εργαστήρια παραδοσιακών τροφίμων και γλυκών, ενώ μπορείτε να απολαύσετε και ιταλικό φαγητό στην μία από τις λίγες πιτσαρίες του νησιού!

Το χωριό είναι φιλικό για όλες τις ηλικίες αλλά και για παιδιά και ποδηλασία μιας και ο κεντρικός πεζόδρομος που διασχίζει την Κώμη είναι βατός και μεγάλος.

Απολαύστε το καλοκαιρινό όνειρο σας, στην Κώμη με υπέροχη διαμονή, εξαιρετικό φαγητό και γλυκά, ονειρικές εικόνες, δροσερές βουτιές στην Κολυμπήθρα και βραδινές βόλτες στα μυρωδάτα σοκάκια.

We hope to see you again soon

Letters from Cap Rocat

    Dear,
    Ever since you left, the days and nights blur together, and the stars in the skies of Cap Rocat miss you…